SZAKMÁZZUNK!

A rohanó hétköznapok ellenére is kiemelt hangsúlyt fektetünk szakmai fejlődésünkre! Állandó résztvevők vagyunk a hazai szakmai kiállításokon, expókon, konferenciákon.

Aktív tagja vagyunk több üzleti és élelmiszeripari fórumnak is, melyek közül a legegyedibb, a debreceni Élelmiszeripari Kerekasztal kezdeményezés, ahol megyei élelmiszeripari vállalkozások, az EDC-vel, a Debreceni Egyetemmel és az önkormányzattal karöltve egyeztet a helyi élelmiszeripar fellendítéséért.
Emellett tagjai vagyunk, illetve aktív kapcsolatban állunk különböző szakmai szervezettel is. Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter, Magyar Pékszövetség, LÉOE, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Debreceni Egyetem, Enterprise Europe Network, HEPA (Hungarian Export Promotion Agency). 

Folyamatosan kihívások elé állítjuk a cégünket és a termékeinket. Keressük a hazai és nemzetközi szakmai versenyeket, pályázatokat, felhívásokat. Az itt elért eredmények visszaigazolásként szolgálnak számunkra, hogy jó irányban haladunk. Új lendületet adnak és persze egyfajta garanciát, megerősítést a vásárlóinknak.

SIKEREINK

Észak-Alföldi Innovációs Díj 2018

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség közösen Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdetett az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozások számára. Innovatív szárazáru termékeink különdíjban részesültek.

EIT RIS Innovation Grants 2018

Első nemzetközi sikerünk az EIT RIS Innovation Grants hazai versenye volt 2018 őszén. A Glulu’s FreeFrom innovatív termékcsaládjával pályáztunk és nyertük meg a hazai döntőt. www.eitfood.eu

 

Mentes M díj 2018

A Store Insider szaklap által jegyzett verseny célja, hogy megtalálják és elismerjék a hazai mentes élelmiszer piac legkiválóbb termékeit. 2018 őszén a Napraforgós krékerünk shortlistre került.

dm START pályázat

A dm termékpályázatának célja az volt, hogy a drogéria felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív terméket kínáljon polcain a vásárlóknak. A pályázat eredményeként 14 magyar cég termékei kerültek ki a dm polcaira, ahol az élelmiszer kategóriában tíz népszerű Glulu’s FreeFrom snack is helyett kapott.

 

Év Új Gluténmentes terméke díj 2019

A LÉOE által évente meghirdetett versenyén, kifejezetten a lisztérzékenyeknek fejlesztett, gluténmentes termékeket keresik. A lenmagos krékerünk díjat ugyan nem, de elismerő oklevelet érdemelt.

Great Taste Award 2019

 

A Great Taste Awards, a világ legismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenye, melyet a londoni székhelyű, Guild of Fine Food rendez meg. Minden évben több ezer élelmiszer méretteti meg magát a világ minden tájáról. 2019-ben több mint 12.000 nevezés érkezett 104 országból. A neves séfekből, gasztro bloggerekből, szakemberekből álló komoly, független szakmai zsűri a márkanév, csomagolás, származási hely ismerete nélkül, csupán az étel ízvilágát, illatát, állagát tesztelve hozza meg döntését.

2019-ben a nevezettek csupán egyharmada részesült díjban, és kapta meg az egy, két vagy három Great Taste csillagot. Óriási elismerés számunkra, hogy a Magvas grissinit és a Lenmagos krékert is egy csillagos elismerésben („Simply delicious” minősítés) részesítette a neves zsűri.

Magyarországról összesen 49 termék kapott elismerést valamilyen kategóriában, a Free From food szekcióban pedig egyedüli magyar gyártóként kerültünk fel erre a nemzetközi listára. A szervezők szerint ez a minősítés egyfajta garanciát nyújt a fogyasztóknak, hogy kiváló ízű és minőségű terméket vásárolnak.

 

Mentes M díj 2019

2019-ben gyorsfagyasztott portfóliónk legsikeresebb termékével, a Glulu’s FreeFrom mirelit sajtos pogácsával neveztünk a versenyre. A neves szakmai zsűri döntése alapján a Kedvenc Pék/Sós pékáru kategória első díját a Glulu’s FreeFrom pogácsája érdemelte ki. A Mentes-M 2019 verseny döntőjébe 114 pályázat került be. A termékeket a zsűri érzékszervi bírálat alá vette, és minden kategóriában ellenőrzött vaktesztet végeztek. A Food kategóriában és hozzájuk tartozó alkategóriában összesen 46 terméket díjaztak, melyek között van a Glulu mentes finomsága is.

 

MINŐSÍTÉSEINK

Európai Vegetáriánus Védjegy (V-label) minősítési tanúsítvány a szárazáru terméekinkre 2018. december

www.v-label.eu

 

“Áthúzott gabona szimbólum/Crossed grain symbol” védjegy, mely védjegy kizárólag az AOECS Standard előírásainak megfelelő élelmiszereken alkalmazott. Védjegy használata a szárazáru termékeinken és a mirelit Sajtos pogácsán, 2020. januárjától.

www.aoecs.org       www.liszterzekeny.hu